Πιπεριά

Πιπεριά


Η πιπεριά είναι μονοετές, φυλλώδες φυτό με περιορισμένη ανάπτυξη. Καλλιεργείται υπαίθρια ή σε θερμοκήπια. Το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα των καρπών της διαφέρει ανάλογα με τις ποικιλίες, οι οποίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τις γλυκιές και τις καυτερές.

Πιπεριές σπέρνουμε είτε με σπόρο απευθείας στο έδαφος (Απρίλιο-Ιούνιο), είτε σε σπορείο (μετά τον Μάρτιο), είτε με σπορόφυτα (Απρίλιο-Μάιο). Σπέρνουμε σε γραμμές ανά 30-50 εκατ. με απόσταση μεταξύ των γραμμών 60-90 εκατ. Το έδαφος πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανική ύλη και καλά αποστραγγιζόμενο.

Η πιπεριά είναι ευαίσθητη στους ανέμους γι αυτό χρειάζεται στήριξη. Κατά τους θερινούς μήνες χρειάζεται λίγο περισσότερο πότισμα, ενώ είναι απαραίτητο να προσθέσετε οργανικό λίπασμα όταν τα φυτά βγάλουν άνθη. Η συγκομιδή γίνεται περίπου 19 εβδομάδες μετά τη σπορά.

Μαζί με τις πιπεριές μπορείτε να καλλιεργήσετε κρεμμύδια, καρότα, ντομάτες,

  • Χρειαζόμαστε 35-50 gr. σπόρου / στρέμμα (1 gr. = 150 σπόροι)

Εξειδίκευση Αναζήτησης