Αγγούρι

Αγγούρι

 Το αγγούρι είναι φυτό μονοετές, έρπον ή αναρριχώμενο, της οικογένειας των Κολοκυνθοειδών. Η συστηματική καλλιέργεια των αγγουριών γίνεται κυρίως για την παραγωγή πρώιμων καρπών υπαίθρια ή σε θερμοκήπια στο τέλος του Χειμώνα ή και νωρίτερα, στα πολύ θερμά μέρη, όπως στα νησιά των Κυκλάδων ή αρχές της Άνοιξης στις ψυχρότερες περιοχές..

Για την καλλιέργεια απαιτείται χώμα αμμοαργιλώδες, επαρκώς λιπασμένο και δουλεμένο με 2-3 βαθειά σκαψίματα.  Απαραίτητες συνθήκες είναι η καλή δομή, η αποστράγγιση, η παρουσία ασβεστίου, η ουδέτερη ή ελαφρά αλκαλική αντίδραση.

Για την καλλιέργεια των αγγουριών απαιτείται πάντα μία μόνιμη και σταθερή υγρασία εδάφους, γι' αυτό και τα ποτίσματα πρέπει να γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα ώστε το έδαφος να διατηρεί πάντα ένα επαρκές επίπεδο υγρασίας.  Η παραμικρή ξηρασία μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τις αγγουριές, καθώς σταματά τη βλάστηση και κάνει τα αγγούρια άγρια και πικρά.

  • Για καλλιέργεια θερμοκηπίου φυτεύουμε 1.600 - 2.000 φυτά ανά στρέμμα.
  • Για υπαίθρια καλλιέργεια απαιτούνται 80 - 100 γρ. / στρέμμα (1 gr. = 25 - 35 σπόροι).

Εξειδίκευση Αναζήτησης