Τριανταφυλλιές

Τριανταφυλλιές

Η τριανταφυλλιά (Rosa Hybrida) είναι αναμφισβήτητα το πιο αγαπημένο καλλωπιστικό φυτό. Διάσημο σε όλο τον κόσμο για τα υπέροχα ευωδιαστά άνθη του, αλλά και για το αιθέριο αρωματικό έλαιο εξαιρετικής ποιότητας που παράγεται από τα ροδοπέταλα του τριαντάφυλλου και χρησιμεύει στην παρασκευή αρωμάτων.

Η καλλιέργεια της τριανταφυλλιάς απαιτεί αγάπη και μεράκι. Κατά τα άλλα είναι μία σχετικά εύκολη υπόθεση. Ας δούμε μερικές βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε μαζί της.

Πριν φυτέψετε τις τριανταφυλλιές σας επιλέξτε την κατάλληλη θέση ανάλογα με το είδος τους (θαμνώδεις, αναρριχητικές, δενδρώδεις, νάνες ή πολυανθείς). Οι θαμνώδεις φυτεύονται πολλές μαζί και φτιάχνουν όμορφες, διακοσμητικές συστάδες. Οι αναρριχητικές φυτεύονται δίπλα σε τοίχους, φράχτες, καμάρες, περάσματα κλπ.και οι δενδρώδεις ταιριάζουν καλύτερα σε μεμονωμένα, αλλά πάντα ηλιόλουστα σημεία του κήπου. Για μπαλκόνια και βεράντες προτιμήστε τις νάνες.

Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε είναι ο Χειμώνας, από το Νοέμβριο έως τον Μάρτιο και το ιδανικό κλίμα για να ανθίσουν και να ευδοκιμήσουν οι τριανταφυλλιές σας είναι το δικό μας Μεσογειακό κλίμα, λόγω ήλιου, υγρασίας και θερμοκρασίας.Η τριανταφυλλιά πολλαπλασιάζεται με σπόρο, με μοσχεύματα και με εμβολιασμό (μπόλιασμα). Ο πολλαπλασιασμός με σπόρο χρησιμοποιείται κυρίως για την δημιουργία νέων ποικιλιών, ενώ το μπόλιασμα προτιμάται στο εμπόριο ανθέων. Ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος, ιδανικός για τριανταφυλλιές σε κήπους, βεράντες κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα

Το προϊόν είναι εποχιακό. Περίοδος πωλήσεων από τέλος Οκτωβρίου έως αρχές Ιουνίου.

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
Τριανταφυλλιές αναρριχώμενες συσκευασμένες (διάφορα χρώματα)
Οι τριανταφυλλιές αυτής της κατηγορίας έχουν θέση σε κάθε κήπο, προσφέροντας την τέλεια λύση γι..
24,60€
Τριανταφυλλιές πολυανθείς συσκευασμένες (διάφορα χρώματα)
Οι "πολυανθείς τριανταφυλλιές" ή "πολύανθα" είναι αυτές που δίνουν τριαντάφυλλα σε μπουκέτα και χρησ..
24,60€
Τριανταφυλλιές θαμνώδεις συσκευασμένες (διάφορα χρώματα)
Οι θαμνώδεις τριανταφυλλιές είναι οι πιο γνωστές και διαδεδομένες. Δίνουν τριαντάφυλλα με τέλειο σχή..
24,60€